, 2022/8/31

Távoli betegmegfigyelés és látogató ápolók, triage telehealth az ER számára, a viselkedési egészség fellendítése a telepszichiátriával - a Southcoast mélyen benne van a virtuális ellátásban.

Southcoast Health

A Massachusetts állambeli New Bedfordban működő Southcoast Health System többirányú megközelítést alkalmazott a különböző problémák telemedicina segítségével történő megoldására.

A PROBLÉMA

Míg a korai célok között szerepelt az ellátás elérhetőségének és biztonságának fenntartása a világjárvány idején, a személyzet a folyamatos fejlesztésre és olyan programok hozzáadására összpontosított, amelyek hosszú távú értéket teremtenek az ellátás nyújtásában. "Az egyik első telemedicinás megoldás, amelyet alkalmaztunk, a távkísérés volt, hogy csökkentsük a személyi sérülések számát a sürgősségi osztályokon, és biztosítsuk, hogy a betegeket a megfelelő szintű ellátáshoz irányítsák" - emlékezett vissza Jim Feen, a Southcoast Health System vezető alelnöke és digitális és információs vezetője.

Az így látott betegek különböző tüneteket mutattak, és ez a módszer segített eldönteni, hogy mely esetekben lenne célszerűbb a sürgősségi ellátás, vagy esetleg az alapellátásba való visszautalás. "A meglévő Microsoft Teams platformunkon belül olyan automatizációkat építettünk be, amelyek lehetővé tették, hogy a sürgősségi osztályunkon lévő triázs nővérek zökkenőmentes távszűréseket kezdeményezzenek" - folytatta. "Vannak más felhasználási forgatókönyveink is."

AJÁNLAT

Az innovatívabb felhasználási esetek közé tartozott a pszichiátriai/viselkedés-egészségügyi szolgáltatások iránti növekvő igények vizsgálata az egyre inkább megterhelt szolgáltatói erőforrásokkal szemben. A viselkedési egészségügyi szolgáltatások iránti igények ingadozása és növekedése mind a világjárvány csúcspontján, mind napjainkig jól dokumentált országos szinten. A dél-parti régió sem volt kivétel e kihívások alól.

"A Neuroflow platform kiválasztása és közelgő bevezetése a Southcoast Health-nél egyaránt stratégiai erőfeszítés a digitális technológia kihasználására, hogy segítse a viselkedési egészségügyi szolgáltatókat és a személyzetet távolról kezelni a növekvő és jelenleg alulszolgáltatott viselkedési egészségügyi igényeket a Southcoast betegek körében" - magyarázta Feen. "A Neuroflow-t olyan technológiának tekintjük, amely lehetővé teszi a betegek valós idejű kockázati rétegzését, akiknek a beteg interakciója alapján a beteg interakciója alapján a különböző értékelésekkel, amelyeket ezen a platformon belül kínálnak" - folytatta.

Idén ősztől a platform lehetővé teszi a viselkedési egészségügyi szolgáltatók és a személyzet számára, hogy a Neuroflow digitális visszacsatolási hurok és a beavatkozást támogató eszközök segítségével távolról azonosítsák és célzottan lépjenek fel a viselkedési egészségügyi válságok elkerülése érdekében, mielőtt azok bekövetkeznének - tette hozzá.

"Az elsődleges célunk ezzel az eszközzel az, hogy a technológiát használva szélesebb körű felügyeletet tegyünk lehetővé a betegekkel, hogy távolról azonosítsuk azokat a betegeket, akiknek a pillanatban célzott viselkedési gondozásra van szükségük, anélkül, hogy hagyományos személyes látogatásokat és/vagy távgyógyászati látogatásokat kellene tenniük, ha a beteg gondozói csoportja klinikailag megfelelőnek ítéli" - mondta Feen.

"Míg a cél az, hogy több beteget kezeljünk távolról, megcélozva a legmagasabb kockázati tényezőkkel rendelkező betegeket, akiknek a legnagyobb szükségük van beavatkozásra, az eszköz másodlagos célja a szükségtelen ED-látogatások és/vagy az akut ellátás elkerülése azon betegek esetében, akiket sikeresen kezelnek az akut esemény kialakulása előtt" - tette hozzá.

Egy teljesen más térben, az egészségügyi rendszer kórház-at-home törekvéseinek egyik építőköve a Southcoast Visiting Nurse Association kollégáival közösen végzett távoli betegmegfigyelési képesség. "Bár a kórház-at-home még nem egy formalizált program a Southcoastnál, az FCC távegészségügyi támogatását kihasználva bővítettük a távoli betegmegfigyelő eszközöket, beleértve a beépített sztetoszkópokkal, vérnyomásmérőkkel és pulzoximéterekkel ellátott tableteket, hogy bővítsük a VNA telemedicinális képességeit" - mondta Feen.

"Ezeket az eszközöket bizonyos krónikus betegségekben, például CHF-ben vagy COPD-ben szenvedő betegek megcélzására használják, és lehetővé teszik a beavatkozásokat, amikor a kockázati tényezőket a VNA ápolók csapata figyeli meg, akik elemzik az egyes betegek RPM-en keresztül rögzített trendjeit" - tette hozzá.

MARKETPLACE

A telemedicinális technológia és szolgáltatások számos szállítója van ma az egészségügyi informatikai piacon. A Healthcare IT News különjelentést tett közzé, amely számos ilyen szállítót emel ki, termékeik részletes leírásával. A különjelentés ide kattintva olvasható.

A KIHÍVÁSNAK VALÓ MEGFELELÉS

Mivel a Southcoast Health System távgyógyászati erőfeszítései számos különböző felhasználási esetet foglalnak magukban, többféle szerepkör is érintett.

"Az elmúlt 28 hónap alatt megtett utunk egyik legfontosabb tanulsága, amely a jövőben is érvényesülni fog, hogy nincs "könnyű gomb" vagy egyméretű megközelítés, amikor a távgyógyászati megoldás sikeres bevezetéséről vagy integrálásáról van szó az ellátási megközelítésben" - mondta Feen.

"A csapatok számára, miközben a távkísérés önálló funkció a triázs és a távgyógyászati folyamat racionalizálására az ED-csoportjaink számára, elfogadhatóvá vált egy megoldás egyszerűsítése, hogy rendkívül hatékony maradjon, és ne legyen a folyamat integrálva az Epic EHR-rendszerünkbe" - jegyezte meg Feen.

"Ugyanez a megközelítés azonban nagyon eltérő lenne, ha figyelembe vesszük a Neuroflow vagy az RPM felhasználási eset integrációs igényeit, amelyek sokkal mélyebb klinikai integrációs igényeket támasztanak a személyzet számára, akik komplex populációkat próbálnak kezelni az eszközökön keresztül" - folytatta. "A munkafolyamatok feltételezéseinek és követelményeinek ellenőrzése kulcsfontosságú, és a személyzet korai bevonása, akik "a kezelőszerveknél" vannak ezekben az ellátási folyamatokban, elengedhetetlen."

EREDMÉNYEK

A távoli betegmegfigyelési szolgáltatásokat igénybe vevő Southcoast betegek esetében a személyzet 50%-kal alacsonyabb kórházi visszafogadási arányt ért el, mint a többi VNA-szolgáltatást igénybe vevő beteg esetében. A CHF-ben vagy COPD-ben szenvedő betegek esetében, akiknél a kórházi visszafogadási arány jellemzően 20% lenne, ez az arány 5-10% közé esik azoknál a betegeknél, akiket a RPM-szolgáltatások lefednek.

"Csak idén májusban 175 betegünk volt az RPM-en, és a kórházba való visszavételi arány 5%-ra csökkent" - mondta Patty Buiocchi, a Southcoast Health Visiting Nurse Association és a Health-At-Home vezető alelnöke.

AZ FCC ÁLTAL ODAÍTÉLT PÉNZESZKÖZÖK FELHASZNÁLÁSA

A Southcoast Health System 1 000 000 dolláros FCC-támogatást kapott a távgyógyászati program keretében laptopokra, mobil eszközökre és távoli betegmegfigyelő berendezésekre, hogy bővítse a kórház távgyógyászati képességeit, és minőségi ellátási szolgáltatásokat nyújtson a betegeknek otthonukban.

"Reményeink szerint az FCC által odaítélt pénzeszközök segítenek majd megszilárdítani a távgyógyászat alapjait a Southcoastnál, így az ellátás elérhetőbbé és hatékonyabbá válik közösségünk számára" - mondta Feen.

"Ezek az előrelépések lehetővé teszik számunkra, hogy időszerűbb és elérhetőbb ellátást nyújtsunk, és hosszabb távon segítenek elérni az ellátási összköltségek csökkentésére irányuló célokat a szükségtelen sürgősségi látogatások vagy akut felvételek/átvételek csökkentése révén. "A viselkedési egészségügyi szolgáltatások felhasználási esete esetében a rendkívüli betegigény és az erőforrás-korlátozás esetén a szolgáltatói igénybevétel kiegyensúlyozásában is segíteni fog" - zárta.