, 2022/9/1

Lenovo Glasses T1 viselhető kijelzők, amelyek iPhone-nal is működnek. A szemüveg 2023-ban érkezik.

Lenovo Glasses T1 viselhető kijelzők

Az Apple-nek még nincs AR headsetje, de a Lenovo most jelentett be egy olyan kijelzős szemüveget, amely egy Lightning adapteren keresztül működik majd az iPhone-okkal

A Lenovo Glasses T1, amely egyike annak a maroknyi számítógépes terméknek, amelyet a Lenovo csütörtökön jelentett be a berlini IFA technológiai kiállításon, nem AR-képes. De második kijelzőként szolgálhatnak a számítógép vagy a telefon számára. Évek óta léteznek vezetékes kijelzőt támogató szemüvegek, amelyek a fejben hordott monitorokként működnek, nevezetesen a TCL NXTWear G szemüvege (amely vezeték nélküli frissítést kap).

A Lenovo számos VR- és AR-eszközt készített az elmúlt évtizedben, köztük a tavalyi ThinkReality A3-at, egy könnyű, Qualcomm technológiát használó AR-szemüveget. A Glasses T1 USB-C csatlakozóval rendelkezik, és a Windows, Mac és Android eszközök széles skálájával működik. Az érdekes része a Lightning adapter, amelynek köszönhetően iPhone-okkal is működnie kell.

A szemüveg nagy kontrasztú, szemenként 1 920x1 080 pixel felbontású Micro-OLED kijelzővel és beépített hangszórókkal rendelkezik, valamint TUV Low Blue Light minősítéssel. A Lenovo ThinkReality szemüvegéhez hasonlóan van egy sor állítható orrnyereg, és lehetőség van egyedi, vényköteles lencsebetétekre (bár nekem még mindig nem sikerült olyan okosszemüveget találnom, amely illeszkedik az én súlyos rövidlátásomhoz).

A szemüvegnek egyelőre nincs feltüntetett ára, de még idén megkezdődik a forgalmazása Kínában, és más régiókban valamikor 2023-ban lesz elérhető. Addigra az Apple talán végre elkészül a saját AR headsetjével.