, 2022/3/17

Netflix tesztelési funkció, amely díjat számít fel a fiók megosztásáért A jogosulatlan fiókmegosztás "befolyásolja azt a képességünket, hogy nagyszerű új tévé- és filmműsorokba fektessünk be tagjaink számára" - közölte a streaming-óriás.

Netflix Testing Feature

A Netflix olyan programot indít, amelynek keretében a különböző háztartásokban élőknek saját fiókot kell nyitniuk, vagy alszámlát kell fizetniük. Ha eddig minden barátoddal és családtagoddal megosztottad a Netflix-jelszavadat, ezek a napok meg lehetnek számlálva. A streaming-óriás szerdán bemutatott egy új funkciót, amellyel a nem együtt élő, ugyanazt a fiókot használó emberek ellen lép fel.

A Netflixre való könnyű bejelentkezés

"Némi zavart okozott azzal kapcsolatban, hogy mikor és hogyan lehet megosztani a Netflixet" - mondta Chengyi Long, a Netflix termékinnovációs igazgatója egy blogbejegyzésben. "Ennek eredményeképpen a fiókokat megosztják a háztartások között -- ez hatással van arra, hogy képesek vagyunk nagyszerű új tévékbe és filmekbe fektetni tagjaink számára".

Long elmondta, hogy a vállalat egy olyan programon dolgozik, amely lehetővé tenné a tagok számára, hogy "egyszerűen és biztonságosan megosszák a fiókjaikat a háztartásukon kívül, miközben egy kicsit többet is fizetnek". A következő hetekben a funkciót Costa Ricában, Chilében és Peruban fogják tesztelni.

Netflix

A Netflix standard és prémium előfizetői felár ellenében akár két további alszámlát is hozzáadhatnak a tagságukhoz.

Netflix

A Netflix standard és prémium csomagjaira előfizetők Costa Ricában és Chilében 3 dollárnak megfelelő összegért, míg Peruban körülbelül 2,10 dollárért adhatnak majd hozzá "extra tag" alszámlát legfeljebb két további személy számára, akikkel nem élnek együtt.

Minden alszámlához saját profil és jelszó tartozik majd.

A változás megkönnyítése érdekében az előfizetők minden szinten lehetővé tehetik, hogy azok a személyek, akik most már megosztják a fiókjukat, átvihessék a profiljukat, akár egy új fiókra, akár egy alszámlára.

A Netflix szóvivője a CNET-nek elmondta, hogy a programot a "háztartások közötti tartós fiókmegosztás" kezelésére találták ki.

Azok az egyének, akik otthonuktól távol szeretnék használni a saját fiókjukat, továbbra is megtehetik, de előfordulhat, hogy egy ellenőrző kóddal kell megerősíteniük az eszközt.

Nem világos, hogy az új funkció debütál-e vagy mikor az Egyesült Államokban. A Netflix közleménye szerint "azon dolgozunk, hogy megértsük e két funkció hasznosságát a tagok számára ebben a három országban, mielőtt bárhol máshol a világon változtatásokat hajtanánk végre".

A Netflix 2021-ben 221,8 millió előfizetőre nőtt, ami közel 10%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Csak a negyedik negyedévben 8,3 millió előfizetővel bővült, ami éppen csak elmaradt a 8,5 milliós céltól.

Több mint 222 millió előfizetőjével a Netflix a világ egyik legnépszerűbb streaming szolgáltatása. A tévéműsorok és filmek széles választékát kínáló Netflixen úgy tűnik, mindenki számára van valami, ami azt jelenti, hogy a legtöbb háztartásban nem kap szabadnapot. Akár naponta, akár csak néha-néha használja a streamingszolgáltatást, valószínűleg nem ismeri minden titkát. Van mód a "Folytatódik a nézés" sor törlésére és a mobilos játékra, de néhány rejtett trükköt is megcsapolhatsz.

Egyszerűnek találhatja a figyelőlista létrehozását, valamint a Top 10, a trendek vagy a személyes ajánlások szekciók lapozgatását. A Netflix azonban más módokon is bepillanthat a függöny mögé, és fokozhatja a nézési élményt. Egyetlen mozdulattal - vagy a távirányítóval - feldobhatja a streaming-játékát az alábbi tippek segítségével.

Szigorítsd a Netflix eredetiek keresését

Eleged van a "Netflix show with monsters" guglizásából? Emeld új szintre a böngészési képességeidet, ha egyetlen keresőkifejezéssel kutatsz a Netflix eredetiek után: "Netflix". Nyisd meg a Netflix alkalmazást bármelyik eszközön, és pattintsd be a márka nevét a keresősávba, és a kereső megjeleníti az összes valaha megjelent eredeti Netflix-filmet és sorozatot.

További technikai tippek

A Netflixen való görgetés örökké tart, de ez a rejtett trükk segíthet

Titkos Netflix-kódok: Fedezze fel a jobb streaming ajánlásokat

8 Netflix-tipp, hogy a legtöbbet kapja a pénzéért

Lépj egy lépéssel tovább a Netflix interaktív különlegességeinek felkutatásához. Lépj túl a Black Mirroron! Bandersnatch és húzd fel a platform összes olyan műsorát, ahol te döntheted el, mi történik a következő jelenetben. Írd be a keresőmezőbe az "interaktív" szót, és megjelenik a Netflix eredeti műsorainak ez a halmaza, beleértve a gyerekeknek szóló címeket is.

Ugyanezt a módszert használhatod a 4K-ban vagy HDR-ben futó tartalmak keresésére is. Írd be bármelyik kifejezést, és a Netflix keresési eredményei között megjelennek az adott formátumban megjelenő címek. Ne feledd, hogy korlátozott mennyiségű Netflix-tartalom jelenik meg 4K-ban vagy HDR-ben.

Rejtett kódok használata a tartalom eléréséhez

Mostanra talán már hallottál a Netflix alkategóriáinak rejtett kódjairól, hasonlóan a Starbucks titkos menüjéhez. Ezek léteznek. A webböngészőben történő megtekintéskor négyjegyű kódok használatával szűkítheti le egy adott műfajba tartozó címek utáni vadászatát.

A rengeteg válogatnivaló mellett ez a trükk segíthet abban, hogy a megfelelő kóddal könnyedén megtaláld az anime, az akció- és kalandfilmek, a sportfilmek, a musicalek és még sok más filmet. Nézze meg a CNET útmutatásait, hogy hol találja meg a keresett filmtípust.

Videó vezérlése billentyűzettel

Szoktál Netflixet nézni számítógépen? Ha igen, akkor a szüneteltetéshez, visszatekeréshez vagy a hangerő szabályozásához valószínűleg az egérre támaszkodsz. De erre is vannak billentyűparancsok. A hangerőt a fel és le nyílbillentyűkkel kapcsolhatja, a bal és jobb nyilakkal pedig 10 másodperces gyors- vagy visszatekeréshez. A hang elnémításához nyomd le az M billentyűt.

A stream szüneteltetéséhez használd a szóköz billentyűt; a videó feloldásához nyomd meg újra. Ahelyett, hogy a teljes képernyő ikonra kattintanál a nézet kiszélesítéséhez, egyszerűen koppints a billentyűzeten az F gombra. A teljes képernyőből való kilépéshez használd az Escape billentyűt. Bumm!

Az adathasználat beállítása

Rengeteg olyan embert ismerek, akik imádják a Netflixet mobiltelefonon vagy táblagépen nézni. A korlátozott adatforgalommal rendelkezők számára ez a videó minőségétől függően nagy darabot emészthet fel. Az adatfelhasználást azonban megpiszkálhatja, hogy csökkentse a készülékére vonatkozó összeget. Nyisd meg a Netflix alkalmazást a telefonon, és koppints a Több ikonra vagy a profiljára.

Kattints az Alkalmazásbeállítások menüpontra, és a Videólejátszás menüpontra navigálva válaszd ki a Celluláris adatfelhasználás lehetőséget. A Netflix súgójának megfelelően módosítsa a letöltési beállításokat a Csak Wi-Fi-re, hogy elkerüld a mobilcsomag adatainak lemerítését. Vedd figyelembe, hogy ez csak akkor jelenik meg, ha a készülék mobiladatokkal működik.

A Netflix adathasználati beállításait a webböngészőből is módosíthatja az összes képernyőjén, beleértve a mobiltelefont is. Nyisd meg profilodat a fiókod oldalán, és kattints a Lejátszási beállítások gombra. Négy lehetőség közül választhatsz: Automatikus (alapértelmezett), Alacsony (legfeljebb 0,3 GB óránként), Közepes (legfeljebb 0,7 GB óránként) és Magas - a legjobb HD-hez -, amely HD streamek esetén 3 GB-ot használ óránként, Ultra HD streaming esetén pedig 7 GB-ot. Minél alacsonyabb a minőség, annál kevesebb adatot fogyaszt. Ne feledd elmenteni a beállításokat.

Használd a hangleírást a narrációhoz

A Netflix kevésbé ismert funkciója az Audio Description funkció, amely a látássérült nézők számára előnyös lehet. Ha aktiválod, egy hangalámondás leírást ad arról, hogy mi történik a képernyőn egy műsor vagy film alatt. A hang leírja az arckifejezéseket, a ruházatot, a díszletet, a fizikai mozgásokat és más elemeket, ahogy azok megtörténnek.

A Netflix szerint a legtöbb eredeti filmje esetében elérhető a hangleírás, és a platformon található néhány más cím esetében is működik. Bekapcsolásához kezdje el lejátszani a videót a készüléken. A mobilkészülékek vagy számítógépek felhasználói a képernyőre koppinthatnak, míg az okostévék, az Apple TV vagy a játékkonzolok esetében a távirányítót kell használni.

Válaszd ki a párbeszédpanel ikonmezőt, hogy megnézd, mely nyelvek esetében érhető el az Audio Description, és válassza ki a kívánt opciót.

A feliratozási élmény megváltoztatása

Élvezed a Netflixen streamelt legújabb külföldi címet? A szinkronizálás király, de egyes nézők jobban szeretnek bizonyos tartalmakat, például K-drámákat és animéket eredeti nyelven, feliratozva nézned. A feliratbeállításokban módosíthatod a betűtípust, a méretet, a szöveg árnyékolását vagy a hátteret. Meg kell nyitni a Netflixet egy webböngészőben, és a fiókoldalon ki kell választani egy profilt.

A beállítások módosításához kattints a Felirat megjelenése gombra, majd kattints a Mentés gombra. Ezt a Netflix-fiókja minden egyes profiljánál megteheted. Előfordulhat, hogy újra kell tölteni az alkalmazást a tévén, hogy a módosítások hatályba lépjenek. Ha nem tetszik az új beállítás, egyszerűen válaszd az "Alapértelmezettre visszaállítás" lehetőséget a korábbi feliratbeállítások visszaállításához.

Ellenőrizd a bitráta statisztikáit

Kíváncsi vagy, milyen a kedvenc műsorod streaming minősége? Ellenőrizze a bitrátát a Netflix "Statisztikák kockáknak" menüjével. A magasabb bitráta magasabb videóminőséget jelent. Nyitott videó mellett nyomja le a Ctrl + Shift + Alt + D billentyűkombinációt a laptop billentyűzetén, hogy ellenőrizze a bitsebesség sebességét, a pufferelési állapotot és a képkocka sebességet. Ezen a képernyőn a HD-nézők megerősíthetik a sebességet és a felbontást.

Egyes okostévé modellek képesek ezeket a statisztikákat is előhívni, de ehhez egy Info gombbal ellátott távirányítóra lesz szükséged. Kattints rá a Netflix-videó lejátszása közben a kocka statisztikák ellenőrzéséhez. Roku felhasználók esetében válassz ki egy műsort vagy filmet, és a lejátszás előtt nyomd meg kétszer a csillag * gombot a számok megtekintéséhez. Kattints rá még kétszer, hogy letiltsd a nézetet. Érdemes szüneteltetni a videót, hogy a kódinformációkat úgy rögzíthesd, hogy ne maradj le kedvenc műsorodnak egyetlen jelenetéről sem.

A másik csapda? Nem szerkesztheted ezeket a statisztikákat, ha hibakereséshez van kedved. A bitsebességre vonatkozó információk nem csak a műszaki érdeklődésűek számára érdekesek, hanem akkor is segíthetnek, ha streaming-problémákkal vagy pufferelési problémákkal szembesülsz. Például útmutatást adhat, hogy hová kell áthelyezni a routerét vagy a streaming-eszközt, hogy javítsd a Wi-Fi jelet.