, 2022/3/23

Szerdán a Netflix bejelentette, hogy olyan intézkedéseket tesztel, amelyekkel díjat számítanak fel azoknak a felhasználóknak, akik megosztják jelszavukat a háztartásukon kívül. A Business Insider SA szerint egy másik tavalyi teszt során a Netflix arra kérte a háztartáson kívüli fiókkal rendelkező ügyfeleket, hogy szöveges vagy e-mail kóddal igazolják a fiókot, vagy indítsák el saját ingyenes 30 napos próbaverziójukat.

 You Will Now Be Charged Extra Fees for Sharing Your Netflix Password

A Netflix általános szerződési feltételei tiltják a jelszó megosztását, azonban nem sokat tettek azért, hogy a szabály betartatását a felhasználókkal szemben kikényszerítsék. A Netflix három országban (Chile, Costa Rica, Peru) lehetővé teszi, hogy a fiókjukat otthonukon kívül megosztó felhasználók ezt biztonságos módon tehessék meg, de ezért extra díjat kell fizetniük.

"Mindig is megkönnyítettük az együtt élők számára, hogy megosszák Netflix-fiókjukat, olyan funkciókkal, mint a külön profilok és a több stream a Standard és Prémium csomagjainkban. Bár ezek rendkívül népszerűek voltak, némi zavart is okoztak azzal kapcsolatban, hogy mikor és hogyan lehet megosztani a Netflixet. Ennek eredményeképpen a fiókok megosztásra kerülnek a háztartások között - ami hatással van arra, hogy képesek vagyunk befektetni tagjaink számára nagyszerű új tévékbe és filmekbe" - írta a Netflix egy szerdai blogbejegyzésben.

A Netflixnek van Standard és Premium csomagja azok számára, akik többszörös streameléssel szeretnék megosztani fiókjukat családtagjaikkal és barátaikkal. Az ilyen típusú tervekben különálló profilok vannak, amelyekért a terven fizet egy tárhelyszolgáltató.

A Netflix azonban úgy érzi, hogy a felhasználók összekeverik a terveiket a jelszómegosztással, ami ellen megpróbálnak küzdeni. A Netflix egy új funkciót ad hozzá, amely akár két alszámlát is lehetővé tesz, amelyek a tervek eredeti áránál kisebb összeget fizetnek.

A felhasználóknak lehetőségük lesz arra is, hogy a profiladatokat akár egy új fiókba, akár egy Extra Member alszámlára átvigyék, így a nézési előzmények, a My List és a személyre szabott ajánlások az adott profil esetében változatlanok maradnak.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy az embereknek sokféle szórakozási lehetőségük van, ezért szeretnénk biztosítani, hogy minden új funkció rugalmas és hasznos legyen a tagok számára, akiknek előfizetéseiből az összes nagyszerű tévé- és filmszolgáltatásunkat finanszírozzuk.

Azon dolgozunk, hogy megértsük e két funkció hasznosságát a tagok számára ebben a három országban, mielőtt bárhol máshol a világon változtatásokat eszközölnénk" - mondta a Netflix.