, 2022/3/21

Egy CIO megnevezi azokat a technológiákat és vezetői stratégiákat, amelyekre idén összpontosítani fog: platformtervezés, "Virtuális ellátás 3.0" és más. A világjárvány megjelenése óta az egészségügyi szervezetek kulturális változással szembesültek. A múltban az egészségügyi vezetők természetesen kockázatkerülők voltak, és szükségszerűen olyan rendszereket hoztak létre, amelyek a változások útjában álló adminisztratív akadályok széles skáláját állították fel.

Where IT leaders should focus their energies in 2022

Sok szervezet azonban az elmúlt két évben számos szabályt és követelményt csökkentett, hogy felgyorsítsa a világjárvány leküzdéséhez szükséges változásokat. Ez nagy lehetőséget jelent az innováció számára. A 2022-es év felé haladva most már talán kihasználhatjuk ezt a történelmi változást a merev munkafolyamatoktól és a kockázatkerüléstől való elfordulással szemben.

Ha meg tudjuk ragadni ezt a pillanatot, akkor ez az év az egészségügy számára egyedülállóan átalakító év lehet.

Íme néhány technológiai és vezetői prioritás a CIO-k számára 2022-ben.

A tökéletes platform kifejlesztése

Jelenleg az egészségügyi rendszerek megbízható analitikai eszközökkel rendelkeznek az elektronikus egészségügyi nyilvántartásokból történő adatnyeréshez, de ennél sokkal többet is tehetnek. Most itt az ideje, hogy a CIO-k megvizsgálják, hogyan lehet tökéletes platformot létrehozni, amely sokkal átfogóbb adatsorokba ássa bele magát.

A CIO-k elkezdhetnek olyan megoldásokat fejleszteni - vagy partnerek kialakításában részt venni -, amelyek az alapvető rendszereik tetején helyezkednek el, ahelyett, hogy csak az EHR-ben tárolt klinikai adatokhoz férnének hozzá. Ezen eltérő adattípusok egyesítésével és elemzésével új és értékes felismeréseket hozhatnak létre.

Ez a platform magában foglalhatja a népesség egészségmenedzsmentjébe való mélyebb merülést, a betegellátás pontos költségeit, a CMS és a szociális adatokat, az ellátási lánc optimalizálását (különösen akkor, amikor globális szinten problémáink vannak az ellátási lánccal), és ami a legfontosabb, olyan betekintést, amely nagyobb hatékonyságot eredményez a napi kórházi műveletekben.

Virtuális ellátás 3.0, más néven kórház-at-home

Ez egy lehetőség a CIO-k számára, hogy tündököljenek és élen járjanak egy olyan eszközkészlet kifejlesztésében, amely bárhol és bármikor képes ellátást nyújtani. Íme, néhány megfontolandó portfóliómegoldás:

Virtuális ellátás. Bővítse ki a szervezet jelenlegi telemedicinális megoldását, vagy hozzon létre egy újat, hogy kitalálja, hogyan lehet a platformot könnyedén a beteg házához vinni. Láttam, hogy a betegek otthonába való behatolást a szélessávú szolgáltatókkal vagy kábeltévé-szolgáltatókkal kötött partnerségek révén valósították meg.

Térképes útvonal-optimalizálás. Az otthoni ellátás nyújtása megköveteli, hogy a klinikus a beteg házába menjen és meglátogassa a beteget. Annak biztosítása érdekében, hogy a klinikusok a beosztás alapján optimális útvonaltervvel közlekedjenek, használjon és működjön együtt olyan megoldásokkal, mint a Google Maps, az Apple Maps vagy egy harmadik fél.

Viselhető eszközök és távoli betegmegfigyelés. Az RPM és az egyszerű használatú viselhető eszközök a monitorozáshoz könnyen használhatók és telepíthetők. A technológia egyszerű, de elengedhetetlen egy olyan teljes munkaidős parancsnoki központ működésének kialakítása, amely egyszerre sok beteget képes monitorozni.

Ne légy irányításmániás

A központosított informatikai osztály a mai környezetben már nem releváns. Fedezze fel a decentralizált modellt, amelyben a felső vezetés a napi működést és a döntéshozatali jogkört az ágazati (részleg) szakértőkre ruházza át, a csapat részeként technológiai szakemberekkel. A decentralizált megközelítés alapgondolata az, hogy a hatáskört és a felelősséget azoknak adja, akik a legjobban értenek hozzá - azoknak, akik közelebb állnak az érdekeltekhez. Az IT-csapat szoros beágyazása az üzemeltetésbe.

Támogassa a polgári fejlesztői kultúrát alacsony kódolású vagy kód nélküli megoldások elfogadásával. Az alacsony kódolású megoldások lehetőséget kínálnak a megoldások fejlesztésének megkönnyítésére grafikus felhasználói felület használatával, a hagyományos, kézzel kódolt programozásra támaszkodó megközelítés helyett, így az alkalmazások és folyamatok létrehozásához kevés vagy semmilyen kódolásra nincs szükség.

A hagyományos CIO-knak meg kell küzdeniük az irányítás feladásától való félelmükkel, és fel kell ismerniük, hogy nem tudják szabályozni és ellenőrizni a hozzáférést, különösen az adatokhoz való hozzáférést. Az irányítás kihívást és újdonságot jelent majd, de nem ragaszkodhatunk az öt évvel ezelőtti folyamathoz, miközben elvárjuk, hogy az a mai környezetben is működjön.

Bárhonnan dolgozhatunk

A munka nagy része bárhonnan elvégezhető. Természetesen az egészségügyben bizonyos munkákat - például a sebészeti beavatkozásokat - klinikai környezetben kell végezni. Gondold át a technológiai stackjét, és azt, hogy ezek a biztonsági intézkedések mellett elég stabilak-e a bárhonnan történő munkavégzéshez. Az alkalmazottak otthona ma már a hálózati környezet kiterjesztése, és a megoldásoknak egyszerűen használhatónak kell lenniük, amikor az alkalmazottak a szervezet kampuszán kívül tartózkodnak.

Emellett összpontosítson a vezetők továbbképzésére a távmunkavállalók kezelésével kapcsolatban. A munka már nem egy fizikai hely, ahová az ember elmegy, ezért a távoli alkalmazottak kezelésére képzett vezetők nélkülözhetetlenek lesznek. David Chou egy állami akadémiai egészségügyi rendszer CIO-jaként dolgozik. A Cleveland Clinic, a Children's Mercy Hospital, a University of Mississippi Medical Center, az AHMC Healthcare és a Prime Healthcare vezetői pozícióit töltötte be.