, 2022/3/17

Kanye West, Pete Davidson és Eazy: A sokkoló zenei videó megmagyarázva A rapper reagál a heves kritikákra a videójával kapcsolatban, amiben egy Davidsonra hasonlító valakit elrabolnak és lefejeznek

Kanye West, Pete Davidson and Eazy:

Figyelem! Ez a történet olyan leírásokat tartalmaz, amelyeket egyes olvasók zavarónak találhatnak. Kanye West vasárnap reagált a heves ellenérzésekre a klipje ellen, amely látszólag azt mutatja, hogy a zenész elrabol egy Pete Davidsonra hasonlító figurát, és nyaktól lefelé élve eltemeti.

"A művészet terápia" - írta a zenész egy Instagram-posztban. "A művészet a szólásszabadság védelme alatt áll. A művészet inspirál és leegyszerűsíti a világot. A művészet nem helyettesítője semmilyen betegségnek vagy ártalomnak. Bármilyen más célzás a művészetemmel kapcsolatban hamis és rosszindulatú".

A rapper világossá tette Davidson iránti érzéseit azokban a hónapokban, amióta a komikus randizni kezdett volt feleségével, Kim Kardashiannal. A négyperces fekete-fehér klip az Eazy című dalhoz készült, amelyet West januárban adott ki, és amelyben arról rappelt, hogy "szét akarja verni Pete Davidson seggét".

A múlt héten közzétett videóban claymation-képek szerepelnek, és a rapper The Game is közreműködik benne.

A Davidsonra hasonlító karakter fején rózsák jelennek meg, és egy animált West ollóval vágja le őket. Közelképet láthatunk Davidson arcáról, ahol úgy tűnik, könnyes szemmel és fájdalommal küzd. "Remélem, Pete Davidson jól van, és kiváló a biztonsága" - írta egy Twitter-felhasználó, aki széles körben elterjedt: "Ez a videó pokolian nyugtalanító".

Miután Eazy dala először leesett, az aberrált Instagram-posztok áradata is elindult. Ezekben a rapper bizarr mémeket osztott meg magáról és Davidsonról az SNL komikusával szembeni ellenségesebb posztok mellett, amelyek megkongatták a vészharangokat. "Globálisan szemtanúi vagyunk Kanye West Kim Kardashian ellen elkövetett nyugtalanító tetteinek, és a mi felelősségünk, hogy megnevezzük ezt a bántalmazó viselkedést" - tweetelte hétfőn a Vera House, a családon belüli erőszak felszámolásával foglalkozó nonprofit szervezet.

Globálisan szemtanúi vagyunk @kanyewest @KimKardashian elleni zavaró tetteinek, és a mi felelősségünk, hogy megnevezzük ezt a bántalmazó viselkedést.

Kanye új klipjében lefejezi Pete Davidsont. HÉ! Abbahagyhatnánk, hogy a tényleges halálos fenyegetéseket "művészetnek" nevezzük?

West nyilvánosan beszélt a bipoláris zavarral való küzdelmeiről, ahogyan volt felesége is, aki 2020 júliusában "együttérzésért és empátiáért" könyörgött akkori házastársa felé, mivel a férfi viselkedése egyre kiszámíthatatlanabbá vált. A sok megfigyelő által aggasztónak tartott cselekedetei ellenére még mindig vannak hangos támogatói. "Amilyen sötét, olyan gyönyörű" - írta egy rajongó az Eazy-videóról. "Ő egy művész, aki kifejezi a bánatát".

LOL Kanye, aki a válása napján dobja be ezt az Eazy-videót, gyönyörű. Amilyen sötét, olyan gyönyörű. Ő egy művész, aki kifejezi a bánatát. Ha Skete el tud menni az SNL-be & gúnyt űzni egy emberből, akkor ő is vicc lehet. A művészet szubjektív, nem baj, ha nem tetszik.

Kanye és Kim válása

Kim Kardashian 2021 februárjában adta be a válókeresetet Kanye Westtől, több mint hat év házasság után. Egy Los Angeles-i bíró március 2-án nyilvánította Kardashiant jogilag egyedülállónak, ugyanazon a napon, amikor Kanye kiadta az Eazy című klipjét. Pete Davidson és Kim összejönnek. 2021 októberében Kimet és Davidsont együtt látták kézen fogva egy vidámparki lovagláson. Kim néhány héttel korábban a Saturday Night Live című műsorban lépett fel.

A következő hónapokban különböző közös tevékenységeken kapták le őket, többek között megnézték a Pókember: Nincs hazaút című filmet, és elutaztak a Bahamákra. Pete Davidson a múlt hónapban nevezte először nyilvánosan barátnőjének Kardashiant a People magazinnak adott interjújában.

Kanye nyilvános megjegyzései Pete ellen, és Eazy dal kiadása

West január 15-én adta ki az Eazy című dalt. A dalban a "Isten megmentett a balesettől, csak azért, hogy elverhessem Pete Davidson seggét" szöveg szerepelt, ami Kanye 2002-es autóbalesetére utal. Február közepén Kanye posztolt egy mement, amelyen ő és Davidson egy Amerika Kapitány plakátra photoshoppolták magukat: Polgárháború című filmre. A képhez a következő képaláírást fűzte: "Az internet még mindig nem talált egy tisztességes képet Skete-ről". A művész többször is "Skete"-ként hivatkozott Davidsonra.

Néhány poszt kevésbé volt barátságos. Február 13-án West egy képernyőfotót tett közzé egy közte és Davidson között zajló szöveges beszélgetésről, és azt írta: "Nem, soha nem fogsz találkozni a gyerekeimmel". Másnap West azt mondta az Instagram-közönségének, hogy ha szeretik őt, akkor, ha a való életben látják Davidsont, "üvöltsék a lúzert torkuk szakadtából, és mondják, hogy Kimye forever". Mindegyik posztot azóta törölték.

West egy képernyőfotót is posztolt az Instagramra egy közte és Kardashian között zajló szövegváltásról. Azt írta: "Veszélyes és ijesztő környezetet teremtesz, és valaki bántani fogja Pete-et, és ez mind a te hibád lesz". Az Instagram-poszthoz a következő képaláírást fűzte: "A feleségem kérésére kérem, senki ne tegyen semmi fizikai dolgot Skete-tel".

Kanye West Eazy klipje

Miután West levágja a rózsákat a többnyire eltemetett Pete Davidson fejéről, egy virágokkal teli teherautót látunk, ami hasonlónak tűnik ahhoz, ami West Valentin-napi gesztusában is részt vett Kardashian felé. A vizuálisan és tematikailag is sötét zenei videó egyes részein West egy lefejezett fejet is tart a kezében. A videó végén egy szöveg is látható, amiben az áll: "Mindenki boldogan élt, amíg meg nem halt, kivéve Skete tudod kit".

Egy másik panel hozzáteszi: "Jk, ő jól van". Davidson csütörtökön nem reagált a kommentálási kérésre, de néhány támogatója megszólalt mellette. "Csak hogy tudd, Pete Davidson az egyik legkedvesebb, legaranyosabb srác, akit ismerek" - tweetelte James Gunn rendező. "Igazán nagylelkű, gyengéd és vicces lélek, mindenkit tisztelettel kezel maga körül".

A Blue Origin még ebben a hónapban felrepíti Pete Davidsont az űrbe

A Jeff Bezos vezette Blue Origin hétfőn jelentette be, hogy a humorista öt társával együtt részt vesz az űrvállalat negyedik, jelenleg március 23-ra kitűzött, legénységgel az űr szélére tartó repülésén. Davidson a médiamoderátor Michael Strahan, a színész William Shatner és a repülés úttörője, Wally Funk mellé csatlakozik, mint a legújabb híresség civil űrhajósok, akiknek helyet adtak egy New Shepard rakétán, hogy segítsenek felépíteni a Bezos űrturisztikai projektje körüli hype-ot.

Davidson mellett a repülésen részt vesz a befektető és a Party America korábbi vezérigazgatója, Marty Allen, az ingatlanügyekkel foglalkozó Marc Hagle és felesége, Sharon Hagle, aki a SpaceKids Global céget alapította. Szintén a fedélzeten lesz George Nield, a Szövetségi Légügyi Hivatal Kereskedelmi Űrhajózási Hivatalának korábbi ügyintézője és Jim Kitchen vállalkozó.

Az nem világos, hogy Bezos következő repülésére Davidson elcsípése vajon a SpaceX alapítójának, Elon Musknak a szidalmazására szolgál-e. Davidson az SNL-ben Chad nevű bolondos karakterét a SpaceX űrhajósaként a Marsra vitte, amikor Musk tavaly a műsor házigazdája volt. Az egyik, aki talán örülne, ha Davidson az űrbe repülne, az Kanye West, Kim Kardashian exe, aki azóta zaklatja Davidsont, amióta az Kardashiannal jár.

West csalódott lesz, ha megtudja, hogy Davidson kevesebb mint 15 percig lesz távol a bolygótól. A New Shepard felrobban, és a legénységi kapszulát az űr szélén túlra küldi néhány percig a súlytalanságban, mielőtt visszatér a nyugat-texasi sivatagba, ahol puha, ejtőernyős leszállás következik. A Blue Origin a tervek szerint egy órával a kilövés előtt, amely jelenleg március 23-án reggel 6:30-ra (PT/8:30 CT) van kitűzve, közvetíti a kalandot. A közvetítést ide ágyazzuk be, amint elérhetővé válik.