, 2022/3/17

Jelzáloghitel refinanszírozási kamatok Mar. 17, 2022: Az árak magasabbra emelkednek Ma több kulcsfontosságú refinanszírozási kamatláb is emelkedett. Néhány irányadó jelzáloghitel refinanszírozási kamatláb ma emelkedett.

Mortgage Refinance Rates on Mar

A 30 éves fix kamatozású refinanszírozások kamatainak megdöbbentő emelkedése került ma a címlapokra, ugyanakkor a 15 éves fix kamatozású refinanszírozások kamatai nőttek. Emellett a 10 éves fix refinanszírozás átlagos kamatlába is felfelé mozdult. Mivel a kamatlábak várhatóan 2022-ben egész évben emelkedni fognak, most lehet, hogy itt az ideje az újrafinanszírozásnak. Ha te lakástulajdonos vagy a refinanszírozás piacán, győződj meg róla, hogy először átgondolod személyes céljaid és körülményeid, és hasonlítsd össze az ajánlatokat, hogy megtaláld azt a hitelezőt, aki a legjobban megfelel az igényeidnek.

30 éves fix kamatozású refinanszírozás

Az átlagos 30 éves fix refinanszírozási kamatláb jelenleg 4,44%, ami 36 bázispontos növekedést jelent az egy héttel ezelőttihez képest. (Egy bázispont 0,01%-nak felel meg.) A rövidebb futamidejű hitelből 30 éves fix kamatozású hitelre történő refinanszírozás csökkentheti a havi törlesztőrészleteket. Ha jelenleg nehézségeid vannak a havi törlesztőrészletek teljesítésével, a 30 éves refinanszírozás jó lehetőség lehet számodra. A 30 éves refinanszírozás kamatlába azonban jellemzően magasabb, mint a 15 vagy 10 éves refinanszírozásé. A hitel visszafizetése is hosszabb időt vesz igénybe.

15 éves fix kamatozású refinanszírozás

A 15 éves fix kamatozású refinanszírozás átlagos kamatlába jelenleg 3,71%, ami 38 bázispontos növekedést jelent a múlt héthez képest. A 15 éves fix kamatozású refinanszírozás valószínűleg megnöveli a havi törlesztőrészletét a 30 éves futamidejű hitelhez képest. Idővel azonban több pénzt takaríthatsz meg, mivel gyorsabban törleszted a hiteled. A 15 éves refinanszírozási kamatok általában alacsonyabbak, mint a 30 éves refinanszírozási kamatok, ami hosszú távon még nagyobb megtakarítást eredményez.

10 éves fix kamatozású refinanszírozás

A 10 éves futamidejű refinanszírozás jelenlegi átlagos kamatlába 3,65%, ami 40 bázispontos emelkedést jelent a múlt héthez képest. A 30 éves és a 15 éves refinanszírozáshoz képest a 10 éves refinanszírozás általában alacsonyabb kamatlábbal, de magasabb havi törlesztőrészlettel jár. A 10 éves refinanszírozás jó üzlet lehet, mivel ha hamarabb törleszted a házat, hosszú távon megtakaríthatsz a kamatokon. Csak gondosan mérlegeld a költségvetését és a jelenlegi pénzügyi helyzeted, hogy megbizonyosodj arról, hogy megengedheted magadnak a magasabb havi törlesztőrészletet.

Merre tartanak az árak

Míg a világjárvány alatt történelmileg alacsony refinanszírozási kamatlábakat láttunk, az utóbbi időben két kritikus tényező miatt emelkedtek: az infláció és a gazdasági növekedés. Ugyanakkor a kamatlábak számos okból mindig emelkedhetnek és csökkenhetnek. Az omikron elterjedése például decemberben és az új év elején némileg stabilan tartotta az árfolyamokat. Összességében a kamatlábak várhatóan emelkedni fognak idén, különösen a Federal Reserve kamatemelésre vonatkozó döntése miatt.

A refinanszírozási kamatlábak trendjeit a Bankrate által gyűjtött információk alapján követjük nyomon, amely a CNET anyavállalat tulajdonában van. Íme egy táblázat a hitelezők által az Egyesült Államokban jelentett átlagos refinanszírozási kamatlábakkal:

Átlagos refinanszírozási kamatlábak

Termék Kamatláb Egy héttel ezelőtt Változás

30 éves fix refinanszírozás 4,44% 4,08% +0,36

15 éves fix refi 3,71% 3,33% +0,38

10 éves fix refi 3,65% 3,25% +0,40

A kamatlábak 2022. március 17-én.

Hogyan találod meg a legjobb refinanszírozási kamatlábat

Amikor refinanszírozási kamatlábakat keresel, tudni kell, hogy a konkrét kamatlábad eltérhet az online hirdetettektől. Bár az aktuális piaci feltételek is szerepet játszanak, a konkrét kamatlábad nagyban függ a kérelmedtől és hiteltörténetedtől. A legjobb kamatlábak eléréséhez általában magas hitelpontszámra, alacsony hitelkihasználtsági arányra, valamint következetes és időben teljesített kifizetésekre van szükség.

Ahhoz, hogy személyre szabott refinanszírozási kamatlábakat kapj, beszélni kell egy jelzáloghitel-szakértővel, mivel a te számodra megfelelő kamatlábak eltérhetnek az online hirdetett kamatlábaktól. Ne felejtsd el figyelembe venni a lehetséges díjakat és zárási költségeket sem. Azt is tudni kell, hogy az elmúlt hónapokban sok hitelező szigorúbb követelményeket támasztott a hitelek jóváhagyásával kapcsolatban.

Ez azt jelenti, hogy ha nem rendelkezel kiváló hitelminősítéssel, akkor előfordulhat, hogy nem tudod kihasználni a csökkentett kamatlábakat - vagy egyáltalán nem vagy jogosult az újrafinanszírozásra. Mielőtt újrafinanszírozási kérelmet nyújtasz be, érdemes a lehető legerősebbé tennie a kérelmed, hogy a lehető legjobb kamatlábakat kapd. Ezt úgy teheted meg, ha figyelemmel kíséred hitelképességed, felelősségteljesen vállalsz adósságot, és rendbe hozod pénzügyeid, mielőtt újrafinanszírozási kérelmet nyújtasz be. Ne felejts el több hitelezővel is beszélni, és a legjobb árfolyam megtalálása érdekében vásárolj körül.

Mikor érdemes megfontolni a jelzáloghitel refinanszírozását

Általában akkor érdemes újrafinanszírozni, ha a jelenlegi kamatlábnál alacsonyabb kamatlábat kaphatsz, vagy ha meg kell változtatni a hitel futamidejét. Bár a kamatlábak az elmúlt hónapokban alacsonyak voltak, nem csak a piaci kamatlábakat kell figyelembe venni, amikor eldöntöd, hogy az újrafinanszírozás megfelelő-e számodra.

Annak eldöntéséhez, hogy az újrafinanszírozás megfelelő-e számodra, vedd figyelembe az összes tényezőt, beleértve azt is, hogy mennyi ideig tervezed, hogy jelenlegi otthonodban maradsz, a hitel futamidejének hosszát és a havi törlesztőrészlet összegét. És ne feledkezz meg a díjakról és a zárási költségekről sem, amelyek összeadódhatnak.

Ne feledd, hogy egyes hitelezők a járvány kezdete óta szigorítottak a követelményeken. Ha nem rendelkezel jó hitelpontszámmal, előfordulhat, hogy nem kapod meg a legjobb kamatlábat. Ha alacsonyabb kamatlábat kaphatsz, vagy hamarabb törlesztheted hiteled, az újrafinanszírozás nagyszerű lépés lehet. De előbb gondosan mérlegeld az előnyöket és hátrányokat, hogy megbizonyosodj arról, hogy ez megfelel-e a te helyzetednek.