, 2022/3/24

Az új érintésmentes biometrikus rendszer a kezet használja biztonságos jelszóként. Széles körben elterjedt nézet, hogy az ujj-, arc- és hanghitelesítés a biztonság megtestesítője. Az nVIAsoft illetékesei szerint azonban ezek a technológiák nem olyan biztonságosak, mint gondolnánk, és rámutatnak, hogy a hagyományos biometrikus rendszerek, mint az arc-, hang- és ujjlenyomat-felismerés könnyen kihasználható biztonsági résekkel rendelkeznek.

New Contactless Biometric System

A New York-i székhelyű startup forradalmi módszert fejleszt szabadalmaztatott érintésmentes kézi biometrikus érzékelőkkel és egy saját fejlesztésű szoftveres megoldással. Az ilyen kihasználási lehetőségek kiküszöbölésén dolgozik az új, kézzel felfelé irányuló technológiával. A vállalat a biometrikus hitelesítés új módját - Verihand néven - az első olyan érintésmentes biometrikus olvasóként fejleszti ki, amely az egész kéz összetett vénaszerkezetét feltérképezve egyedi, titkosított digitális azonosítót hoz létre, amelyet gyakorlatilag lehetetlen feltörni.

A Verihand lényegében a felhasználó egész kezét teszi jelszóvá. Ez az érintés nélküli biometrikus olvasó a személy teljes kezének komplex vénaszerkezetét feltérképezve egyedi, titkosított digitális azonosítót hoz létre, amelyet gyakorlatilag lehetetlen feltörni. A Verihand azonnali, nem invazív és higiénikus szkennelési folyamata a termék fejlesztői szerint biztonságosabb és megbízhatóbb, mint a hagyományos módszerek.

Keresett technológia

Az NVIAsoft elképzelései szerint hitelesítési technológiája a következő öt évben globális szabvány lesz, és az iparág egyik vezető technológiai fejlesztése a személyazonosság biztosításában. A vállalat emellett nagy lehetőséget lát a felhőalapú számítástechnika és a mobilipar területén történő terjeszkedésre az egyszeri bejelentkezés (SSO), a biztonságos online banki és fizetési megoldások terén.

A vállalat kutatásai azt mutatják, hogy a hagyományos biometrikus rendszerek, mint az arc-, hang- és ujjlenyomat-felismerés könnyen kihasználható biztonsági réseket tartalmaznak. A Verihand azonnali, nem invazív és higiénikus szkennelési eljárása biztonságosabb és megbízhatóbb, mint a hagyományos módszerek.

A világjárvány kitörése óta a világ rendkívül tudatossá vált arra vonatkozóan, hogy miként lépnek kapcsolatba a környezetükkel. A Verihand erre a problémára kínál megfelelő megoldást.

Ebben a digitális korban nagy igény van a digitális személyazonosság igazolásra, amely nem veszélyeztetheti az ügyfelek magánéletét. Bernard Garcia, az nVIAsoft alapítója és vezérigazgatója szerint a biometrikus azonosítás piacát ma már világszerte nagyvállalatok és kormányok fedezik fel. "Tehát egy sokkal erősebb módszert, mint a Verihand, a piac könnyen elfogadja, és az olyan kevésbé pontos megoldásokat, mint az ujjlenyomat-, írisz- és retinaszkennelés, valamint az arcfelismerés, félresöpri a Verihand ereje" - mondta a TechNewsWorldnek.

Sokféle alkalmazás

Az NVIAsoft Verihand terméke a tervek szerint az alkalmazások bőséges listáját fogja érinteni. Ezek közé tartozik többek között:

Biztonságos hozzáférés-ellenőrzés

Alkalmazotti idő és jelenléti ív

Edzőtermi és klubtagság

Sürgősségi ellátás érintésmentes hozzáférés (kórház, klinika, otthoni ápolási létesítmények)

Egyetemi hozzáférés (hall, könyvtári tagság, kollégiumok)

Érintésmentes jogosítvány és útlevél

Bankszámla érintésmentes hozzáférés Aláírás

Biztonságos személyes hozzáférés

A vállalat első generációs kiadása körülbelül hat hónapon belül várható. Garcia megjegyezte, hogy ez az üzleti vállalkozások közötti ügyfeleknek szól majd, és reméli, hogy olyan felhasználókat tud megragadni, akiknek hozzáférés-ellenőrzésre és/vagy idő- és jelenléti nyilvántartásra van szükségük. "Vannak alkalmazási lehetőségeink az oktatás, az egészségügy - kormányzati alkalmazások a hozzáférés-ellenőrzéshez, az egészségügyi nyilvántartások azonosításához és a fizetési megoldásokhoz. Ezeket követik majd az üzleti vállalkozások és a kereskedelem közötti alkalmazásaink az egyszeri bejelentkezési API-kkal".

Kulcselemek

A Verihand motorja a blokklánc technológiára épül. Ez teszi a megoldás tiszta digitális azonosítóját hackerek által megváltoztathatatlanná. A Verihand a teljes tenyér, nem csak az ujjlenyomat felhasználásával páratlan pontossággal képes hitelesíteni, állítja a vállalat.

A vállalat szabványai közé tartozik:

Az a meggyőződés, hogy a széles körben elterjedt adatbetörések, személyazonosság-lopások és a szoftverek feltörése a hitelesítés jelenleg elérhető formái, azaz az aláírás, a jelszavak, az intelligens kártyák, a kulcstartók és más biometrikus módszerek okozzák, amelyek mindegyike alapvetően hibás.

A biometrikus biztonságnak erősnek kell lennie, és nem szabad csupán a tenyérre vagy az ujjra korlátozódnia.

A biometrikus biztonságnak axiomatikusnak kell lennie az egész kéz használatával.

Amire szükség van, az egy multimodális, érintésmentes kézi biometrikus technológia kifejlesztése, amely az egész kéz vénamintázatát használja.

Nyilvános béta

A vállalat technológiája túljutott a prototípus fázison. Jelenleg nyilvános béta-állapotban van, amely magában foglalja a hitelesítési rendszerek különböző alkalmazásaihoz szükséges művelettámogató rendszert. Ez kiterjed az ajtózárak, a forgóajtók, az adatok, a berendezések leltározása és a tagságon alapuló üzleti tevékenységhez való hozzáférés-ellenőrzésre. A következő lépés a biztonságos fizetési rendszerekre való felfutás.

A Verihand megoldás javítja az ujjlenyomat-olvasók gyengeségeit. Nem hagy ujjlenyomat- és kézlenyomatnyomokat a másolandó felületen. A fejlesztők megtanulták, hogy az egyének bal és jobb kezének vénamintái különböznek, még az egypetéjű ikrek esetében is. Az arcolvasó képes azonosítani az egyént, de az arcminta alapján történő hitelesítés nem sikerül. Az NVIAsoft SaaS és DBaaS (adatbázis mint szolgáltatás) több stratégiát és célkitűzést kíván követni, amelyek lehetővé teszik a gyors piaci elterjedést.

Mi a következő

Az NVIAsoft azt tervezi, hogy a béta fázis befejezése után hatékony gyors telepítési stratégiákat alkalmaz. Ennek a folyamatnak két kulcsfontosságú része van.

Az első az, hogy kiváló minőségű hitelesítési termékeket és szolgáltatásokat kínáljon a megcélzott alkalmazások és iparágak számára. A második egy felhőalapú hitelesítési átjáró adatbázis a biometrikus adatok tárolására.

Ez fogja elvégezni az összes összekapcsolt ügyfél és felhasználó hitelesítési és ellenőrzési folyamatát is a telephelyen és a felhőben. "A Verihand körülbelül öt éve van fejlesztés alatt. Az nVIAbrain alapalkalmazással együtt kezdtük el a kézi olvasók prototípusának tervezését, és fejeztük be a Verihand komponenseit" - mondta Garcia. A vállalat azt tervezi, hogy az idei év második vagy harmadik negyedévére piacra dobja termékét - tette hozzá.

Akadályok leküzdése. Elsősorban a tőkekorlátok jelentették a legnehezebb akadályokat a termék kifejlesztése során. A szoftverfejlesztések költségein kívül a Verihandnek szüksége van egy hardverkomponensre is, amely az érzékelőből és a formavilágból áll. "Szerencsére az nVIAsoftnak sikerült licencelni egy sokkal nagyobb érzékenységű érzékelőt a Livermore National Laboratories-tól, de aztán fizetnünk kellett ennek az érzékelőnek a tervezéséért és gyártásáért" - magyarázta.

Kezdetben a bioazonosítás piaca még gyerekcipőben járt, így a korai alkalmazókat csak lassan sikerült rávenni a módszer használatára - jegyezte meg Garcia. Mostanra a biometria széles körben elfogadottá vált, és a felhasználók megszerzése is könnyebbé vált. Az informatikai mérnökökből és üzleti szakértőkből álló fejlesztőcsapat segített az nVIAsoftnak a technológia továbbfejlesztésében.

A biometrikus adatok is kihívást jelentettek. "De a téma szakértőinek tanácsaival és ajánlásaival együttműködve tudtuk kezelni és megtervezni a legjobb hitelesítést. Vállalkozásként azonban a legnagyobb kihívást eddig a tőkebevonás jelentette" - tette hozzá.