, 2022/3/22

A VMware kiszélesíti a felhő felé vezető útját a Google partnerségével. A Google és a VMware bejelentette partnerségük új elemét, amely a két vállalat szerint egyszerűsíti a felhőmigrációkat, nagyobb rugalmasságot biztosít, és segít a vállalatoknak abban, hogy minimális fájdalommal modernizálják vállalati alkalmazásaikat.

VMware Widens Its Road To The Cloud With

A VMware és a Google Cloud kibővített partnersége azt jelenti, hogy az AWS és a Dell mellett egy harmadik felhőpartnerrel bővül a VMware Cloud Universal, amely lehetővé teszi, hogy a VMware licencek on-prem és a felhőben is működjenek. A Google része az üzletben az, hogy a Google Cloud VMware Engine-t a VMware Cloud Universalral együtt használhatóvá teszi.

A VMware-t használó Google Cloud-ügyfelek valószínűleg már hallottak a Google Cloud VMware Engine-ről (GCVE): Ez egy olyan Google-szolgáltatás, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a teljes VMware-környezetüket "átemeljék és áthelyezzék" a helyhez kötött hardverről a felhőbe. A Google leírása szerint a szolgáltatás "körülbelül 30 perc alatt képes egy teljes VMware SDDC rendelkezésre bocsátására 13 globális régióban".

Google szóvivője szerint a GCVE a gyors migrációs szolgáltatás mellett arra is szolgál, hogy a VMware-eszközöket natív, teljes körűen menedzselt szolgáltatásként a Google Cloudon helyezze üzembe és működtesse. Alapvetően ez egy módja annak, hogy a VMware szerint "az alkalmazások, eszközök vagy folyamatok megváltoztatása nélkül" lehessen on-premről a felhőbe jutni.

A két ajánlat összekapcsolásának van értelme: A VMware Cloud Universal lehetővé teszi a meglévő VMware-licencek felhőszolgáltatásokkal való használatát, a GCVE pedig lehetővé teszi ezt az áttérést. Emellett ott van a megtakarítás is: A vállalkozások a jelentések szerint három év alatt 38 százalékkal csökkenthetik TCO-jukat, évente átlagosan több mint 2 millió dollárt takaríthatnak meg, és 115 000 dollárral csökkenthetik a munkaerőköltségeket.

Zia Yusef, a VMware stratégiai ökoszisztémáért és iparági megoldásokért felelős szenior alelnöke szerint az új ajánlat megkönnyíti az ügyfelek számára a több felhőre épülő megközelítést anélkül, hogy elveszítenék a Google Cloud vagy a vSphere alkalmazások előnyeit. "Közös ügyfeleink számára mostantól gyorsabbá és egyszerűbbé tesszük a Google Cloud VMware Engine fogyasztását más VMware Cross-Cloud szolgáltatásokkal együtt, az adatközpontban, az élekben vagy a Google Cloudban" - mondta Yusef.

A VMware Cloud Universalhoz való csatlakozása előtt a Google Cloud VMware Engine kevésbé volt költöztető cég, mint inkább teljes körű menedzsmentet biztosító közvetítő. Mivel a VMware-termékek licencelése (a VMware Cloud Universalon kívül) környezetfüggő, a GCVE kezelte a migrációt, valamint minden mást, ami a megfelelő licencek beszerzésével és az ügyfelek számlázásával kapcsolatos.

Fontos, hogy a GCVE korábban egyirányú volt, és az ügyfelek csak a Google-n keresztül vásárolhatták meg. Most, hogy a GCVE közvetlenül a VMware-től vásárolható meg a VMware Cloud Universal részeként, a VMware ügyfeleinek még csak el sem kell hagyniuk a megszokott ökoszisztémát ahhoz, hogy az adatközpontból a felhőbe jussanak.

A GCVE-n keresztül a felhőbe való költözés iránt érdeklődő VMware-ügyfelek a VMware Cloud Console-ban találják meg. A VMware nem tett említést a GCVE árképzésének különbségeiről ahhoz képest, amit a Google számít fel. Megkerestük a VMware-t válaszért, de egyelőre nem kaptunk választ.