, 2022/3/22

A Supermicro univerzális GPU rendszere minden elemet befogad A Biz azt állítja, hogy az ultra-komponálható szerverplatform jövőbiztos. A Supermicro hétfőn bejelentett új "univerzális GPU" szerverei a lehető legegyenlőségibbek a szilíciumtechnológiában.

Supermicro's 'universal GPU

Nem tesz különbséget a CPU-k, GPU-k, tárolási és hálózati technológiák között. A boxok többféleképpen építhetők fel, így az Intel és az AMD processzorai, valamint az AMD és az Nvidia grafikus gyorsítói is beépíthetők. Tovább testreszabható, hogy olyan saját technológiákat tartalmazzon, mint az Nvidia NVLink vagy az AMD Infinity Fabric összeköttetései, amelyekkel több GPU-t lehet összekapcsolni.

Az adatközpont-osztályú rendszerek, amelyek 4U vagy 5U méretben készülnek majd, "moduláris" architektúrával rendelkeznek, amely az Open Compute Project által létrehozott szabványokon, például az OCP gyorsító modulokon (OCP Accelerator Modules, OAM) alapul. A moduláris megközelítés lehetővé teszi a CPU és GPU gazdaságosabb frissítését teljes rendszerek cseréje nélkül, közölte a Supermicro.

A szerver egyértelműen olyan alkalmazásokhoz készült, mint a mesterséges intelligencia, és nagymértékben támaszkodik a GPU-kra, a memóriára és a tárolásra. Azok számára, akik nem szeretnének olyan szabadalmaztatott technológiát használni, mint az Nvlink, a rendszer támogatja a PCIe 4.0-t, és támogatni fogja a PCIe 5.0-t, amelyet az Intel és az AMD most kezd el átvenni szilíciumával.

A rendszer támogatni fogja a GPU-kat, beleértve az AMD Instinct MI250 GPU-it vagy az Nvidia A100-as GPU-it 700 wattos hőteljesítménnyel.

Az alapkonfigurációk kétfoglalatos támogatással rendelkeznek a 3. generációs Intel Xeon skálázható processzorokhoz, csomagonként akár 48 maggal, vagy a 3. generációs AMD Epyc alkatrészekhez, csomagonként akár 64 maggal.

Tekintettel a szerver jövőbemutató jellegére, feltételezhető, hogy a szerver támogatni fogja az AMD hétfőn bejelentett új Milan-X chipjeit, valamint az Intel hamarosan megjelenő Sapphire Rapids chipjeit, amelyek új csomagolást tartalmaznak, ami még több számítási erőt adhat a GPU-s szervernek.

AMD: legújabb, drágább mega-cache Epyc processzoraink megelőzik az Intel processzorait

A Nebulon Ansible-támogatást ad az infrastruktúra telepítéséhez

Újabb masszív kijelző, ahogy az AMD "kiemelkedő" 2021-et üdvözöl, Genoa és Bergamo lapkákat ugrat

Az Nvidia a tömegeket megcélzó konténertámogatást tolja az AI Enterprise csomagba

Az AMD- és Intel-alapú konfiguráció akár 8 TB DDR4 memóriát is támogat, és nyolc PCIe 4.0 slotot tartalmaz. Feltételezhetően a rendszer a DDR5 memóriát is támogatni fogja, tekintettel a szerver jövőbemutató jellegére.

A bővítőmodulok támogatják az 1U bővítőmodul hozzáadását, hogy több GPU-t vagy PCIe csatlakoztatott eszközt ragadhassunk rá.

Az AMD konfiguráció négy AMD MI250 vagy Nvidia HGX A100 GPU-t támogat. Az Intel rendszer csak az Nvidia HGX A100 GPU-kat támogatja, és Intel Optane tartós memóriával 12 TB-ot támogat vagy 12 TB-ot.