, 2022/3/21

A Readingi Egyetem az Oracle segítségével Követi nyomon a gyümölcsfák virágzását a tavaszi szünetben. Az egyetem az Oracle-lel együttműködve kutat a gyümölcsfák tavaszi virágzásának nyomon követése érdekében.

The University of Reading with Oracle

A március 20-i tavaszi napéjegyenlőség közeledtével a Readingi Egyetem és az Oracle tudatja, hogy összefogtak a gyümölcsfák virágzásának megfigyelésére. Az egyetem Fruitwatch projektjét Chris Wyver vezeti, aki a PhD fokozat megszerzéséért kutat. "Arra van szükségünk, hogy a lakosság tagjai kimennek a kertekbe, a kertészetekbe, gyümölcsösökbe vagy parkokba, és elmondják, mit látnak".

"Szeretnénk, ha minél több szem minél több fát látna, hogy elmondhassa, valóban hatással van-e az éghajlatváltozás a gyümölcsfák beporzására. Ha igen, akkor lépéseket kell tenni a potenciálisan jelentős hatás megelőzése érdekében. "Mindenki, aki részt vesz ebben a mérföldkőnek számító tanulmányban, fontos szerepet játszik abban, hogy elmondja nekünk, mi történik országszerte, akár "Anglia kertjében" [Kent], akár London központjában, akár Skócia északi részén él."

A projekt az Oracle for Research nevű vállalattal kötött barátságot, amelynek keretében a szállító technológiát biztosít a tudományos kutatók, jelen esetben a természettudósok számára. Az Oracle for Research kifejlesztett egy weboldalt, a www.fruitwatch.org címet, ahol az emberek információkat adhatnak meg az általuk észlelt virágzásról. A honlapról szóló közlemény szerint nem tart tovább öt percnél, ha valaki feltölti az információkat arról, hogy a magán- vagy kereskedelmi kertjében lévő cseresznye-, alma-, körte- vagy szilvafák fajtái mikor és hol kezdenek virágozni.

A projekt a cseresznye- és szilvafákkal indul, hamarosan az almafák is követik. A kutatási projekt adatait egy interaktív térképre töltik majd fel, amely képet ad arról, hogy az éghajlatváltozás hogyan befolyásolja a virágzás idejét a beporzók aktivitásához képest az Egyesült Királyságban, valamint arról, hogy ez hogyan változik a különböző régiókban.

Az Oracle szerint a projekt a méhekről szóló tanulmány, a World Bee Project (Méhészeti Világprojekt) nyomán jött létre. A 2018-ban indított projekt az Oracle felhőalapú tároló és elemzési szolgáltatásait használta a mézelő méhek globális megfigyelésére.

Élettudományi felhő: Az Accenture, a Merck és az AWS együttműködik a platformon.

A Bristoli Egyetem az Oracle felhőinfrastruktúráját használja a dohányzásról való leszokást elősegítő gyógyszerek felfedezésének felgyorsítására.

Bristol, a CNRS és az Oracle egyesíti erőit a trópusi betegségek ellen.

Richard Pitts, az Oracle for Research munkatársa elmondta: "Ez egy újabb rendkívüli házasság a természet és a felhőtechnológia között - lehetővé téve a fejlett kutatást és - ami döntő fontosságú - az egyének olyan tevékenységét, amely fantasztikusan hozzájárul, és országos szintű hatást fejt ki. Minél jobban megértjük a beporzás, az élelmiszer és az emberi jólét közötti összefüggéseket, annál többet tehetünk bolygónk és önmagunk védelmében."

Az Oracle for Research küldetése az Oracle Cloud Infrastructure használatának kiterjesztését jelenti a tudományos kutatók számára. Ennek két korábbi eredménye a Bristoli Egyetem kutatási projektjei voltak - az egyik a trópusi betegség, a chikungunya elleni küzdelem, a másik pedig a dohányzásról leszoktató gyógyszer keresésének segítése. Mindkettőről beszámolt a Computer Weekly.

A readingi kutatást a Waitrose Collaborative Training Partnership is támogatja. A projekt szerint az önkéntesek hozzáférhetnek majd a tanulmány eredményeihez, bemutatva, hogy adataik hogyan járultak hozzá annak jobb megértéséhez, hogy az éghajlatváltozás milyen rossz hatással van a gyümölcsfák virágzásának időzítésére és a beporzók repülésére, ami csökkentheti a beporzást és a gyümölcstermést.