, 2022/3/23

A Pranary Business School megtanítja a vállalkozókat, hogyan szerezzenek befektetőket. A dél-afrikai Fokvárosban működő Pranary Business Schoolnak sikerült segítenie vállalkozóknak és startupoknak több mint 1,5 millió dollárnyi befektetést bevonni, és 2020-as indulása óta 50 000 vállalkozóval foglalkozott 50 különböző országból, online mentoráláson keresztül.

Pranary Business School teaches entrepreneurs

Az üzleti iskola segít a vállalkozóknak a vállalkozások indításában és a már működő vállalkozásoknak a befektetők megtalálásában és a tőkebevonásban. A Pranary a kezdetektől fogva távoktatásra épített, online tanulást használ a tanfolyamok megtartásához, és a vállalkozókat úgy juttatja el a befektetésekhez, hogy a befektetőkkel nem találkoztak személyesen - távoktatási eszközök és technológia alkalmazásával.

"A kezdetektől fogva távolról indultunk. A programokat online nyújtjuk a technológia segítségével, és a csapatunk is távoli eszköz. Segítettünk a vállalkozóknak finanszírozáshoz jutni anélkül, hogy találkoztak volna a befektetőkkel. Csapatként sem találkoztunk mindannyian. A technológia használatával olyan, mintha egy helyen lennénk" - mondta Sandras Phiri, a Pranary vezérigazgatója és alapítója az IT News Africa munkatársának, Zintle Nkholának egy online interjú során.

A vállalat szerint az különbözteti meg őket más vállalkozásoktól, hogy nem támaszkodnak erősen az elméletre, hanem gyakorlati megoldásokat kínálnak a vállalkozóknak. "Az tesz minket egyedivé, hogy gyakorlatiasak vagyunk. Nem az elméletre nehezedünk, hanem segítünk az elfoglalt alapítóknak, hogy gyorsan választ kapjanak. Nálunk csak alapítók és befektetők oktatnak. Vállalkozók által vállalkozóknak szóló iskola vagyunk" - mondta Phiri.

Mint minden startupnak, Pranary szerint nekik is voltak kihívásaik. Küzdöttek az ajánlatok helyes árazásával, küzdöttek a pénzforgalommal, beleértve a befektetések megszerzését is a kezdetekben, amíg el nem sajátították el azt a folyamatot, amelyet most más vállalkozóknak tanítanak. A világjárvány idején a vállalkozás nem tudott rendezvényeket tartani az emberekkel, vagy személyesen találkozni velük, és ez viszont negatívan hatott az üzletre, mert Pranary büszke arra, hogy rendezvényeket tud tartani és növekvő vállalkozókat tanítani.

A következő rendezvényükön Phiri szerint a vállalat azt fogja tanítani az induló vállalkozóknak, hogyan szerezzenek finanszírozást a befektetők. "Az embereknek arra kell számítaniuk, hogy megtanulják, hogyan szerezzenek finanszírozást a befektetőnktől, Sarah Dusek-től, az Enygma Ventures ügyvezető partnerétől. Sarah nagyon inspiráló, mivel férjével a semmiből építettek fel egy vállalkozást, és több mint 100 millió dollárért szálltak ki belőle.

Minden vállalkozónak, aki komolyan gondolja a pénzszerzést, nem szabad kihagynia ezt az eseményt" - mondta. A Pranary olyan kiemelkedő dél-afrikai vállalatokkal is partnerségre lépett, mint a Shoprite, az mLab, a Sanlam és a PayFast.