, 2022/3/24

Automatizálás: többplatformos stratégia, automatizálás. A digitális kiskereskedők növelik a közösségi média hirdetési költségvetéseiket, hogy a termékeket ott reklámozzák, ahol a vásárlók közösségi szinten összegyűlnek. A márkáknak azonban automatizálási stratégiákat kell alkalmazniuk a hagyományos manuális lépések helyettesítésére, és többplatformos megközelítéseket kell alkalmazniuk ahhoz, hogy sikeresek maradjanak - derül ki a közösségi hirdetések növekvő elfogadásáról szóló jelentésből.

Social Media Advertiser Musts

A Smartly.io közösségi hirdetési automatizálási platform új kutatása felvázolja, hogy a globális világjárványból eredő változások hogyan hatnak majd a hirdetési kiadásokra és a közösségi médiaplatformok által idén elfogadott stratégiákra. A vállalat január elején tette közzé harmadik éves "A közösségi hirdetések helyzete jelentés"-ét. A Smartly 100 vezetőt kérdezett meg az e-kereskedelem, a kiskereskedelem, a szerencsejátékok, az utazás és a pénzügyi szolgáltatások területén. A jelentés megvizsgálta az éves eredményeket, miközben olyan új trendeket is feltárt, amelyek 2022-ben is meghatározzák a közösségi hirdetési és marketingterveket.

A Smartly "Global Social Advertising Trends 2022" címmel közzétette ugyanennek a tanulmánynak egy második változatát is a weboldalán, amely arra összpontosít, hogy a világ legnagyobb márkái hogyan tervezik a közösségi hirdetéseiket a következő évre.

A B2C cégek a társadalmi figyelemért küzdenek

Az egyik legszembetűnőbb trend az a küzdelem, amellyel sok vállalkozásnak szembe kell néznie, hogy digitális marketingstratégiáját hozzáigazítsa a fogyasztók fizikai boltokba való visszatérő gyalogos forgalmához - olvasható a jelentés említett kiadásában. A márkák üzletének nagy része továbbra is online marad, mivel a digitális trend a lassulás kevés jelét mutatja.

A digitális reklám kritikus fontosságú azon vállalatok számára, amelyek a világjárvány óta az e-kereskedelemtől és a kovácsolt digitális-első teljesítési módszerektől függenek. A közösségi média az egyik elsődleges tér, ahol a vállalkozások és a fogyasztók közötti vállalatok versenyeznek az ügyfelek figyelméért és hűségéért. A mai fogyasztók átlagosan nyolc közösségi médiaplatformot használnak.

A hosszú távú sikerhez tehát elengedhetetlen a többplatformos megközelítés. "Nem lepődünk meg azon, hogy egyre több márka diverzifikálja hirdetési kiadásait több közösségi platformon" - mondta Riikka Söderlund, a Smartly.io globális marketingigazgatója. "Ahogy egyre több érintkezési pont válik elérhetővé, a fogyasztói út egyre töredezettebbé válik, ami még nehezebbé teszi a fogyasztói figyelem előrejelzését és megragadását."

Zavaró kettős kezelés

A Smartly sajtóközleménye, amelyet az E-Commerce Times-hoz juttatott el, tartalmazott egy linket ugyanerre a Business Wire-on terjesztett sajtóközleményre. Mindkettő a "State of Social Advertising Report" című jelentésre hivatkozott. A sajtóközleményhez csatolták ugyanennek a tanulmánynak egy PDF-jelentését is, amely most a "Global Social Advertising Trends 2022" címet viseli.

A jelentés változatai a vállalat weboldalán is elérhetőek voltak, miután kitöltöttek egy kérő űrlapot, amely üzleti elérhetőségi adatokat csalt ki a PDF-fájl letöltését kérőktől. Első olvasásra úgy tűnt, hogy a kutatás PDF-kiadása a vállalat által készített kapcsolódó tanulmány kibővített változata. A jelentés több felmérési eredményt és a másik jelentésben nem szereplő, az adatok elemzését bemutató grafikonokat tartalmazott.

A kutatás részletei nagyrészt ugyanazok voltak, de az általános tartalom másképp volt bemutatva. A két jelentés két különböző címmel ellátott két kiadása azt sugallta, hogy a kutatás két kapcsolódó tanulmányt párhuzamosított. Az E-Commerce Times megkereste a Smartlyt, hogy tisztázza és kommentálja a tanulmányt.

"Néhány helyen kissé eltérő módon hivatkozunk a jelentésre, de a State of Social Advertising Report és a Global Social Advertising Trends 2022 Report ugyanaz" - mondta az E-Commerce Timesnak Andrés Warren, a PAN Communications account executive asszisztense. A Smartly három további kérdésre nem válaszolt, miután megerősítette, hogy a különálló jelentések egyetlen tanulmányon alapulnak.

Splurging Social Ads Spend

A kutatás kiemelte a fogyasztói utak felaprózódását, valamint a közösségi média csatornáinak bővülését a reklámozásban. A kutatók szerint idén a multiplatformos megközelítés kerül a középpontba. Emellett a közösségi hirdetési folyamat legalább egyes részeinek automatizálása iránti fokozott érdeklődés is segít a hirdetőknek a hatókörük bővítésében.

Söderlund szerint ez lehetővé teszi a marketingesek számára, hogy a vásárlókkal az útjuk minden lépésénél és szakaszában találkozzanak, és egységes márkatörténetet kommunikáljanak. Idén sok vállalat tervezi, hogy a tavalyinál nagyobb mértékben növeli a közösségi platformokon történő reklámköltést. A Facebook még mindig a hirdetési piacvezető, a hirdetők 98 százaléka ott vásárol hirdetéseket. A válaszadók (87 százalék) azt mondták, hogy ott is növelni fogják a reklámköltést.

Az Instagram az egyik új hirdetési platform, a hirdetők 94 százaléka (a tavalyi 90 százalékról) használja ezt a felületet. Ez volt a legnagyobb ugrás az előző évhez képest, 38-ról 73 százalékra.