, 2022/3/17

A Google 5,4 milliárd dollárért megvásárolja a Mandiant kiberbiztonsági vállalatot. A két vállalat a tervek szerint egy végponttól végpontig terjedő biztonsági műveleti csomagot és tanácsadói szolgáltatásokat nyújt majd az ügyfelek számára.

 Google buys cybersecurity company Mandiant for $5.4B

A Google által biztosított

Annak érdekében, hogy végponttól végpontig terjedő biztonsági műveleti csomagot kínáljon felhőplatformjáról, a Google bejelentette, hogy 5,4 milliárd dollárért felvásárolja a Mandiant kibervédelmi és -reagálási vállalatot, a várhatóan még idén lezáruló üzlet keretében.

A felvásárlás kiegészíti a Google Cloud meglévő biztonsági szolgáltatásait, és a vállalatok együttesen egy olyan biztonsági műveleti csomagot, valamint tanácsadói szolgáltatásokat fognak nyújtani, amelyek segítenek az ügyfeleknek a kritikus biztonsági kihívások kezelésében és a biztonsági életciklus minden szakaszában védve maradni - áll a Mandiant sajtóközleményében.

A vállalat nemrég jelentette be új Ransomware Defense Validation szolgáltatását SaaS-alapú XDR (extended detection and response) platformjához, a Mandiant Advantage-hez, hogy segítsen a vállalatoknak felmérni biztonsági rendszereik képességét a zsarolóvírus-támadások elleni védelemre. "Ez egy lehetőség arra, hogy egy végponttól végpontig terjedő biztonsági műveleti csomagot nyújtsunk, és bővítsük a világ egyik legjobb tanácsadó szervezetét" - mondta Thomas Kurian, a Google Cloud vezérigazgatója a sajtóközleményben.

A Mandiant 2020-ban jelentős ismertségre tett szert, miután felfedezték a SolarWinds hírhedt hackelését, amelyet egy orosz csoport szervezett, akik képesek voltak betörni a SolarWinds hálózatába, és titokban megváltoztatni az egyik IT-menedzsment szoftverfrissítő csomagjának kódját. Ennek eredményeként több ezer, a SolarWinds menedzsmenttermékeire támaszkodó vállalathoz juttattak el hátsóajtós kártevőt, aminek következtében mind a magánvállalati, mind a kormányzati hálózatok további hálózati behatolások célpontjává váltak.

"A kiberbiztonság küldetés, és úgy gondoljuk, hogy ez generációnk egyik legfontosabb feladata. A Google Cloud osztozik a küldetésközpontú kultúránkban, hogy minden szervezet számára biztonságot teremtsen" - mondta Kevin Mandia, a Mandiant vezérigazgatója a közleményben. "Együttesen, a Google Cloud biztonsági portfóliójának részeként a Mandiant Advantage SaaS platformon keresztül méretarányosan fogjuk biztosítani szakértelmünket és intelligenciánkat"."

[ Az INGYENES CIO-útiterv jelentésből megtudhatja, hogyan használhatja ki az IT az 5G erejét és ígéretét. Töltse le most! ]

Tegnap a The Information arról számolt be, hogy a Google tárgyalásokat folytat a Mandiant-tal egy lehetséges üzletről, amely a Google felhőalapú számítástechnikai részlegének megerősítését szolgálja. Úgy vélték azonban, hogy a Microsoft is érdeklődik a tanácsadó cég esetleges felvásárlása iránt....