, 2022/3/23

Miért nem feltétlenül a felhőben van a nagy teljesítményű számítástechnika jövője? A nagy sűrűségű adatközpontok felé forduló vállalkozások. Egy AFCOM-jelentés szerint egyre több vállalkozás ellenáll annak a várakozásnak, hogy munkaterheléseit a nyilvános felhőbe helyezze, mivel nagyobb előnyöket látnak a testre szabott, nagy sűrűségű adatközpontokban.

  Why it's not necessarily in the cloud

Az AFCOM 2021-es State of the Data Center Report című jelentése szerint az ügyfelek 58 százaléka a nyilvános felhőtől a kolokáció vagy a privát adatközpontok felé mozdul el, míg 62 százalékuk szerint az elmúlt három évben nőtt a rack-sűrűségük (25 százalékuk átlagos rack-sűrűsége hét és 10 kW között van). Az olyan szervezeteknek, mint az egyetemek és az intenzív kutatási funkciókat ellátó tudományos testületek, nagy sűrűségű, biztonságos, költséghatékony, megbízható és gyors adatközpontokra van szükségük. Hasonlóképpen, a pénzügyi kereskedők és más elemző vállalkozások is az adatokhoz való gyors és biztonságos hozzáférésre szorulnak, hogy nyereségesek és versenyképesek legyenek.

A nagy teljesítményű számítástechnika (HPC) egyre szélesebb körű alkalmazásával a "nagy sűrűségű adatközpont" (HDDC) ma már népszerű - és szükséges - lehetőség az adatvezérelt szervezetek számára. A HDDC fokozza a tipikus adatközpont rack- és teljesítménysűrűségét, hogy támogassa az olyan munkaterhelést, mint amilyeneket a nagy adatfeldolgozási tevékenységek, például a gyógyszerkutatás és a kriptovaluta-bányászat során keletkeznek.

A HDDC-ben keletkező hőfelhalmozódást a legjobban a legmodernebb "on-chip" és "merülő hűtéssel" lehet csökkenteni - ez utóbbi a csupasz fémet nem vezető hűtőfolyadékba meríti, hogy a HPC a lehető legnagyobb hatékonysággal működjön. Mindez lehetővé teszi, hogy a HPC maximális előnyöket nyújtson, megbízhatóan és hatékonyan, az alternatívákhoz képest alacsonyabb teljes birtoklási költség mellett, így maximalizálva a beruházást.

Mi mozgatja a nagy sűrűségű adatközpontok elfogadását?

A szervezetek kifinomult alkalmazásokkal és munkaterhelésekkel rendelkeznek, amelyek magasabb szintű számítási teljesítményt igényelnek - olyan kapacitást, amely a felhőben vagy a hagyományos adatközpontokban nem áll rendelkezésre. Ezért a HDDC-k egyre népszerűbbek az adatintenzív szervezetek körében, amelyek grafikus feldolgozó egységeket (GPU) használnak a HPC-khez.

Mivel a HDDC-t általában egy szervezet egyedi igényeihez szabják, az IT-beruházás optimalizálható a szorosabb és kevesebb összeköttetés és kevesebb rack révén. A szorosan összekapcsolt hűtési és szigetelőrendszerek támogatásával a HDDC csökkentheti az egyes számítási csomópontok energiafogyasztását, és ezáltal csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást.

HDDC kiválasztása: Tudja, mit kell kérnie a nagy teljesítményű eredmények érdekében

Bár a HDDC-k közös alapelvek, például a sűrűség és a csatlakoztathatóság, a szolgáltatók között jelentős különbségek vannak. Ha a vállalkozásodnak HDDC-re van szüksége HPC-rendszerei támogatásához, az alábbi kérdéseket érdemes feltenni a potenciális szolgáltatónak:

Kínálnak-e testre szabott HDDC-berendezéseket?

Ha a legjobb áron szeretnéd megkapni, amire szükséged van, válassz személyre szabott megoldást. Az adatközpont-szolgáltatónak együtt kell működnie annak érdekében, hogy a szervezet jelenlegi és jövőbeli igényeit kielégítse.

Támogatja a nagy teljesítményű számítástechnikát?

A HPC-vel rendelkező vállalkozások általában előnyösnek tartják a szélsőséges, akár rackenként 100 kW-os teljesítményű HDDC-környezetet. A kutatók vagy a nagyfrekvenciás kereskedők például nem engedhetnek meg maguknak késedelmeket az adathozzáférésben vagy a feldolgozási sebességben.

Vannak egyéni hűtési lehetőségei?

A HDDC-t az határozza meg, hogy mennyire jól hűt. Ha beszél egy adatközpont-szolgáltatóval, kérdezd meg, hogy a hűtési megoldásuk megfelel-e a te IT-berendezéseidnek. Az Interactive egyike azon kevés ausztrál szolgáltatóknak, amelyek merülő hűtést kínálnak. Ez a fajta folyadékhűtés abban különbözik a hagyományos léghűtéstől, hogy csökkenti a helyigényt és az elektromos infrastruktúrát, támogatja a nagy teljesítményű alkalmazásokat, minimalizálja az energiafogyasztást és támogatja a nagyobb rack-sűrűséget.

Lehet, hogy ezzel a lehetőséggel pénzt takaríthat meg?

A HPC-megoldásokba történő beruházás jelentős, ezért kritikus, hogy az adatközpont támogassa azt. Ennél is fontosabb, hogy az IT-nek otthont adó környezetnek szerves részét kell képeznie a vásárlási döntésnek. Gyakori, hogy egy HPC-vásárlás energiaellátás vagy hűtés korszerűsítését váltja ki. A platformba történő beruházás előtt egy tapasztalt HDDC-szolgáltatóval, például az Interactive-val való együttműködés kritikus megoldásokat, valamint a lehető legjobb műszaki és kereskedelmi eredményeket biztosítja.

A szolgáltató kínál helyszíni szakértelmet és műszaki tanácsadást?

Bár fontos, hogy az adatközpontot a műszaki követelmények és az adatkezelési kapacitás alapján válasszuk ki, az emberi szempontokat is figyelembe kell venni. Sajnálatos módon a legtöbb adatközponti problémát emberi hiba okozza. Van olyan támogató csapat az adatközpontban, amelyben megbízhat? És mi történik, ha valami rosszul megy - kit hívjon fel? És biztos lehet benne, hogy ők képesek és képesek gyorsan megoldani a problémát?

Mi az Interactive-nál a HDDC ügyfeleinknek biztosítjuk a Tech Hands szolgáltatást, valamint műszaki tanácsadást, projektmenedzsmentet, berendezésáthelyezéseket, telepítéseket és helyszíni hardverkarbantartást.