, 2022/3/22

Ahogy a bank elmélyíti kriptotanulmányait. A Commonwealth Bank of Australia a következő évben a központi banki digitális valutára összpontosítja erőfeszítéseit, miközben kriptopénz-kínálatát bővíti.

 CBA focusing on central bank digital currency

Csak tavaly a CBA lett az első nagy ausztrál bank, amely lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy kísérleti jelleggel kriptopénzeszközöket vásároljanak, eladjanak és tartsanak a CommBank alkalmazáson keresztül, a Chainalysis és a Gemini partnerségével.

A Blockchain Australia rendezvényen Sophie Gilder, a CBA blokklánc és digitális eszközök ügyvezető igazgatója elmondta, hogy most "az ügyfelek igényeinek teljes spektrumát szeretnénk kielégíteni, de a jelenlegi kormányzati szabályozásra tekintettel kimért és stabil módon".

"A dolgok egy kicsit lassabban haladnak a nagyobb intézmények esetében, mint sok agilis intézmény esetében, [amelyeket] magam előtt látok" - mondta Gilder.

"A következő évben a programozható valutákkal vagy a CBDC-kkel kapcsolatban fogunk nagy hangsúlyt fektetni, ezekben óriási lehetőségek rejlenek, amelyek újjáalakíthatják a pénzügyi szolgáltatásokat.

"Nagyon izgatottan várom, hogy lássam ennek a fejlődését, már egy ideje figyelem ezt a területet. Bárcsak már akkor is létezett volna, amikor kötvényt bocsátottunk ki blokkláncra, hogy a fizetési sín is rendelkezésre álljon. "Sikerült bemutatnunk, hogy a kibocsátás és a forgalmazás sokkal, sokkal gördülékenyebb volt, de nem tudtuk a hatékony elszámolási lábat, ami frusztráló - a hátterem telepítése, szeretném látni a DVP-t [szállítás a fizetéssel szemben], így ez az egyik terület.""

A bank már részt vesz a Reserve Bank of Australia (RBA) proof-of-conceptjében, a NAB, a Perpetual és a ConsenSys Software mellett, hogy feltárja a CBDC nagykereskedelmi formájának lehetséges használatát és következményeit az elosztott főkönyvi technológia (DLT) használatával.

Gilder szerint a "mindenféle eszköz tokenizációja, mind a valós, mind a digitális eszközöké" egy másik terület, "amelyhez még hosszú út áll előttünk".

"Sok olyan piac van ma, amely 30 éve nem sokat változott - itt az ideje. "De még egyszer mondom, ez egy fokozatos változás lesz, mert rengeteg pénz mozog ezeken a piacokon, és ezt jól kell csinálnunk"."

Gilder hozzátette, hogy a nagybank "bővíti a csapatomat, a következő néhány hónapban megduplázódik", és "jelentősen növeli a befektetéseinket ezen a területen", mivel a CBA reméli, hogy "idén elég sokat fog tenni". Gilder szerint a CBA már "egy ideje figyeli ezt a területet", az elmúlt két évben mintegy 900 ezer ügyfél már utalt pénzt kriptotőzsdékre.

A kriptopénz-kínálatának tavalyi elindítása óta Gilder azt mondta, hogy "megpróbálunk kicsiben kezdeni, és megbizonyosodni arról, hogy jól csináljuk".

"Egy másik szokatlan dolog, amit teszünk, ami egyébként is szokatlan ezen a piacon, hogy átfogó szabályozási környezet hiányában a meglévő szabályozási keretet használjuk.

"Tehát a Commbank kriptot szabályozott pénzügyi termékként bocsátottuk ki, és ezt azért tettük, mert szeretnénk megemelni a közzétételi normákat, úgy gondoljuk, hogy ez elengedhetetlenül fontos az ügyfelek bizalma szempontjából.".

"Ez más a piacon, de alapvetően az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak... ebben a naptári évben szeretnénk skálázni és további funkciókkal bővíteni."